Framtiden

IMG_0610

1994 var jag 24 år och la grunden för Re-cover. Min tanke redan då var att skapa en design som stod för det hållbara, genuina och jag valde material som håller flera generationer. Jag var nog lite före min tid. Jag har alltid jobbar i liten skala och de produktioner jag använt mig av har alltid varit noga utvalda. Min filosofi är jag född in i då jag växte upp på landsbygden med skogen utanför dörren och det har alltid känts helt naturligt att tänka hållbart. Jag är stolt över mitt varumärke och dess historia.

Senaste tiden är det väl ingen som undgått budskapet om att vi alla behöver ta ställning och värna om vår och våra barns framtid. Det håller jag med om. Men att det skulle gå så långt att det ifrågasätts och anses fult att köpa nya kläder blir ju lite knepigt för mig eftersom det är det jag kan, och inte bara kan, utan är riktigt duktig på. Jag gillar förändringen men det är rätt tufft att verka mitt i den.

Därför har jag tagit några viktiga beslut.
1. Jag vill fortsätta med den filosofi jag alltid haft men göra den tydligare.
2. Jag vill förädla min kunskap och design ännu mer och nörda in mig på de material jag alltid älskat mest, de material som är helt naturliga och de material som håller långsiktigt, nämligen ullen och det som passar ihop med det.
3. Jag kommer dra all produktion närmare och värna om det närproducerade.
4. De produkter som vi redan tillverkat, men som inte längre ryms i min plan, erbjuder vi dig som kund att köpa förmånligt, för att sen aldrig återuppta mer.

Paula Fahlander, designer

Vi går mot framtiden, men innan vi är där städar vi för att starta i rent hus. Så nu dra vår outlet i gång, både i butiken och på webb-shopen. Den kommer pågå till sista april. Vi gör det i flera steg så du gör klokt i att följa vår uppdatering eftersom.

Välkommen / Paula och Lena, Re-cover Original AB

Foto: Tomas Jönsson

Kommentera