Nya skor?

I bland känner jag en knepig känsla av att vara mitt emellan tjej och kille. Det blir väldigt tydligt när jag söker, och ibland om jag har tur, hittar nya skor. För det är just det, att det är väldigt svårt att hitta den typen av skor som passar mig. Antingen är de föööör tjejiga eller så riktigt manliga. Undantaget är väl gympadojor som är lika för båda.

Blir ofta också irriterad av alla höga klackar. Vem tycker det är behagligt att gå i dem och vem skulle bära dem om man fick bestämma helt själv? Jag väljer aldrig dem! Och det är också därför att jag inte kan gå i dem. Har aldrig tränat på det och tänker heller aldrig göra det.

Nu är sommaren här och det var dags att se över sommarskorna. Gick på stans alla affärer och hittade inte nåt. Fick åka hem utan. Då tog jag fram de skor jag haft i flera år och som jag tänkt kasta för att de gjort sitt och kom på att man kanske kan fixa till dem. Sagt och gjort så kom penseln fram och en  blandning av svart och röd narvsvärta blev en ny cool lila färg. Skorna blev riktigt snygga och de får hänga med en sommar till. Gud så skönt, nu går jag säkert ett tag till 😉.

image

Ge inte upp

Om jag tänker tillbaka på all den tid jag lagt ner på min design och den eviga längtan jag har att en dag känna att jag lyckades så skulle man kunna tro att jag är galen. Efter vägen har jag stött på såååå många tillfällen då jag tänkt att det inte går. Och det är väldigt många gånger jag tänkt tanken att ge upp.

Men eftersom jag fortfarande håller på och att jag fortfarande längtar efter att lyckas så är gångerna då jag inte gav upp många, många fler. Det är jag glad för. För jag vill verkligen göra det jag gör. Jag blir glad av att skapa och jag får energi av att se nöjda kunder.

Nu är sommaren här och jag läser ofta av tecken som naturen ger oss. I mitt trädgårdsland som legat under snö och is en lång vinter börjar nu de torra, till synes döda växterna att spira av nytt liv. De ger inte upp. De härdar ut och när tiden är inne så tar de nya tag och växer så det knakar. Så ge inte upp! Ta nya tag och tillåt dig själv att växa ❤️

image

Puls i fingrarna

Jag lyssnar väldigt mycket på radio. Det är ett trevligt sällskap då jag jobbar mycket själv. I går var reportern ute i löparspåret och frågade folk varför de springer. Jag själv älskar att springa av olika anledningar.

1. Det ger mig styrka och kondition

2. Jag hör fåglarnas sång

3. Jag kan springa

Jag brukar också försöka förklara det på ett eget sätt. Det är nämligen en grym känsla att känna pulsen i fingrarna. Du vet när man plågar sig, svetten rinner och hjärtat slår. Det är då man känner den. Och det är nånting med den pulsen som gör att all oro och spänning man har i kroppen liksom rinner ut längs armarna och ut i fingrarna för att sen ramla ner i backen. Det är grymt skönt och värt varenda steg!

image

Löpande band


Den största delen av mitt yrkesverksamma liv har jag ägnat åt design, mönsterkonstuktion, tillskärning och sömnad. Alltså hela processen i skapandet av en produkt. De sista åren har vi i allt större utsträckning lagt ut produktionen och jag har i stället ägnat mig åt design, mönsterkonstuktion, skapat prototyper och arbetsbeskrivningar och haft tät kontakt med fabrikerna. Och det är ingen lätt match. Puh!

Vad jag har förstått är det väldigt ovanligt att designers kan hela processen. Oftast kommer de bara med en skiss och måttlista. I mitt fall är det tryggt att kunna helheten och fabrikerna kan inte ta genvägar som jag inte märker.

Men det kan också ta tid att vara noggrann och ibland lite föööör lång tid. Så är fallet nu och jag har därför dammat av mina produktionskunskaper och dragit i gång en mindre produktion av nya väskor.

Och nu går det undan, för efter många många år  av träning så är jag rätt haj på löpande band. Och jag måste erkänna att jag gillar det också. Det känns lite som en tävling och det känns bra att se högarna växa fram. Så inom kort finns nya produkter made by me :).

image image

Diciplin

Jag fick frågan i veckan angående min träning om jag verkligen har disciplin att ta mig för. Och ibland skäms jag lite för att svara (jag får en känsla av att det är något övernaturligt) för disciplin har jag så att det ibland t.o.m. kan störa andra runt omkring. Jag har inga problem att få saker och ting gjorda och det bara är så.

Jag försöker inte vara duktig eller visa för andra att jag kan. Det är bara så enkelt att när jag tänkt en tanke så blir det väldigt snabbt handling.

Så jag bestämmer mig kvällen innan att i morgon är det träning och då när det är ”i morgon” så finns det inget annat än att genomföra det. Jag har inte lagt till att jag ska känna efter eller tänka att jag kanske inte hinner utan min enda tanke är att det ska göras. Och jag kan meddela att det är väldigt skönt att få det gjort.

Så svar JA, diciplin har jag. Skulle vart bra om den gick att dela med sig av, men tyvärr så måste man nog ta tag i den själv. Jag kan bara meddela att diciplin ger ett skönt lugn. Värt att testa.


image

Den där känslan

Det material jag gillar allra mest att skapa produkter i är skinn. Och jag har sagt det förr och säger det igen, att dra på sig ett par skinnbyxor ger mig en känsla av nånting starkt och mäktigt.

Under åren som designer och från början då jag tillverkade allt själv så kände jag mig verkligen stolt varje gång en kund fick sin egen önskan om ett par helt egna skinnbyxor uppfylld. Det blev aldrig tråkigt att sy byxa efter byxa. Varje byxa blev så unik och snygg vilket gav så mycket tillbaka.

Idag är tiderna annorlunda. Det är svårt att få tag i små mängder fina skinn vilket gör att man även som liten producent är tvingad till större produktioner. Och jag måste erkänna att jag för en tid tappade lite lusten till att bära skinnbyxor.

Trots det har jag ändå designat produkter och jag har försökt tycka om dem med. Men jag måste erkänna att det var ett tag sen jag till vardags bar skinnbyxor. Men så hände nåt.

Jag tog fram skinnbyxan Sarah, la händerna på dem med lite limited edition print och sydde några egna stygn i dem och så vips var känslan tillbaka. Kände direkt att det blir en ny favorit och det känns som om jag kommit hem igen. Den är stark och mäktig den där känslan och du som inte testat har nåt att se fram emot. Yeah!

image

Berörd

Min dotter reflekterade i veckan över hur mycket man kan uttrycka med sin kropp i dans. Hon dansar och ska vara med i en stor föreställning till helgen som heter Allis och där uttrycker sig hela historien via dans och rörelser. Jag själv har alltid gillat dans och blir ofta berörd på ett märkligt och härligt sätt.

I går satt jag så bänkad när Melodifestivalyran drog i gång. Och där är det massor av dans och uttryck. Enligt mitt tycke var det många nummer med FÖR mycket olika effekter vilket jag inte blev speciellt berörd av. Men så var alla nummer presenterade och det var röstningspaus och det mina vänner var inte vilken paus som helst. Där presenteras ett stycke som heter The grey people och det är nog bland det bästa jag någonsin sett och när allt var över så rann tårar ner för min kind. Vilken dans, vilket uttryck och vilket budskap! Jag är verkligen berörd.

Re-coverbrudar

Häromdagen fick jag besök av 2 härliga kunder. De var fulla av energi och glädje och de utstrålade något lyriskt när de provade plagg efter plagg i min lilla gårdsbutik. Jag noterade att vad de än satte på sig så satt kläderna riktigt snyggt och sa till slut; -Kanske jag är en aning partisk men vad snygga ni är och ni passar ju perfekt i alla kläder från Re-cover. Svaret kom i kör; -Ja, vi är ju såna där Re-coverbrudar!

Det värmde mitt hjärta och jag har tänkt lite mer på det uttrycket.

Re-coverbrudar.

De 2 kunderna som kom förbi utstrålade glädje, trygghet, stolthet och en väldigt självklar plats med båda fötterna på jorden. Och de berömde varann. Och om man får välja så vill jag verkligen att en ”Re-coverbrud” ska vara så. Och det är nog just det som gör dem snygga i kläderna 😍

image

Norrländsk Viking

När jag 1994 bestämde mig för att lägga grunden för varumärket Re-cover så anlitade jag min bror för att tänka och illustrera en logotype. Eftersom han kände mig väl och visste vilka material som var ”mina” så fick han i tanken en Norrländsk Viking och symbolen växte fram. Symbolen har sedan dess haft en tydlig och central plats och har med åren bara stärkts och fått en större innebörd. I vår har jag designat en serie av smycken med symbolen och inom kort lanseras den, vilket jag verkligen  ser fram emot.

image

Eftertanke

I år är det 6 år sedan jag klarade av att ta mitt mc-kort. Jag minns ännu känslan. Jag var stolt och väldigt glad. Men jag har redan från första dan haft en väldigt stor respekt för just att köra mc. För samtidigt som det är en enorm frihet, glädje och ett kittlande äventyr så är det också ett enormt ansvar. Idag var det en härligt solig dag och jag och min son Anton åkte för första gången 1:a majrundan. Det är en runda på ca 20 mil (Piteå-Luleå-Boden-Älvsbyn-Pieå) som man kör ihop med typ 1000 st andra mc-förare för att hälsa våren och mc-säsongen välkommen. Det var en härlig tur. Men det var också en tur, i alla fall för mig, som gav tankar. Eftertankar. För i dag var också en dag när jag första gången på riktigt ser en mc-olycka…

Jag har alltid kört med omdöme och håller, som den ”fegis” jag är, hastighetsbegränsningar. Och där jag inte har full koll så saktar jag in. Och jag får ibland höra att det är tråkigt, att köra sakta. Men snälla ni som tänker så, njut i stället av känslan, njut av det fina vädret, sällskapet och att just du hade lyckan och kom hem med livet i behåll. Jag tänker i alla fall inte chansa. Och jag är inte feg. Jag vill bara komma hem. Välkommen vår och kör för Guds skull försiktigt!

image image