Doft som fångar en

Den plats där jag hämtar min inspiration och kraft är och har alltid varit ute. Gärna i skogen, på fjället eller på mina sköna promenader. Det var på en av mina promenaderna som jag gick förbi en stor timmerhög, och doften av den, fångade mig på alldeles speciellt sätt. Idén föddes där och då till min första parfym Askr. Askr, som har en doft av timmer, tjära, eldrök och kryddor har en alldeles egen speciell plats i mitt hjärta. Askr tillhör också den del av sortimentet som fasas ut just nu och den tog tyvärr slut fortare än tänkt. Tydligen fler som gillar den.

Om jag ska vara ärlig så känns allt det här ”utfasandet” väldigt sorgligt. Men allt har ett slut. Och för att hedra Askr och doften av skogen lite extra har vi skrapat fram en sista laddning som nu säljs i ny skepnad för att symbolisera avsked, sorg och lite extra kärlek. Varsågod

IMG_2357

Skogen ger kraft

IMG_0834

Nu var det ett tag sen sist av olika anledningar, och jag försöker febrilt hitta ny inspiration och en tro på mina kunskaper. Och som alltid när jag vacklar är det skogen och tystnaden som ger svaren. Har suttit 2 dagar på älgpass i en tyst och helt stilla skog, förutom några fåglar som kvittrade lätt. Om ni inte provat det så kan jag varmt rekommendera det. Du behöver inte ta jägarexamen (om det känns för jobbigt) men ta med dig nåt att äta och dricka, varma kläder och nåt att sitta på och så sätter du dig så långt ut från trafik och trängsel du kan, gärna lite högt så du ser bra. Sen sitter du där i typ 4 timmar, vilar lite mellan och sen 4 timmar till. Och gör om samma sak nästa dag. Det finns risk att du blir rastlös, och det är helt normalt, men prova att bara andas, ta in tystnaden och sitt still. Det är då det händer. Tankarna blir fria på nåt sätt. Och inspirationen kommer. Tack gode Gud för vår fantastiska natur!!

IMG_0842

Nya tider

lena-helikopter

Tysta, tråkiga och stendöda januari är snart till ända. Varje år tappar jag tron på mitt varumärke och tror att jag aldrig mer kommer sälja några produkter. Trots att jag vet att det är allmänt känt att januari är årets fattigaste månad. Samma visa år 2018 men nu har jag burit på ett litet frö. Jag samlade kraft under julen och lät, som jag tänkte, tankarna flyga fritt. Det är inte helt självklart men någonstans inom mig känner jag att något nytt är på gång.

När jag vacklar så kommer jag alltid tillbaka till vad jag från början tänkte. Vad jag grundade för mer än 23 år sedan och vad jag ville då. Då som nu är det upplevelsen av skogen, naturen, frisk luft, träning, höga fjäll, vidder och mötet med människor som ger kraft och inspiration till skapandet. Och det som jag nu tänker är att det ska synas mycket mer.

Så det blir att rensa lite, tänka nytt och förädla en del av mina guldkorn. I morgon kommer min fina kollega Lena och vi tänker använda helgen till att vrida och vända och kanske sätta planerna på pränt.

PS. I dag mötte jag dagen med solen som sken så vackert i träden och den känslan ska jag bära med mig. Jag kände ljuset, en liten glimt av våren och nya tider är på G. Äntligen!!!

Ett brev i juletid

händer_beone

Jag kan bara konstatera att sista året varit otroligt hektiskt och snart sänker sig äntligen julefriden. För det är julefrid jag behöver som mest just nu. Och jag tänker inte stressa upp mig för allt som måste göras, utan jag kommer andas lugnt och njuta av lugnet. Gör det du med.

Sista tiden har mail och sms ramlat in med det ena julerbjudandet efter det andra och prispress hit och dit och ärligt talat så är jag spyless på det. Samtidigt jobbar jag i en bransch där det förväntas att man ger rabatter och erbjudanden. Men faktiskt kan just den delen göra att jag helt tappar lusten. Jag vill verkligen inte tvinga dig som kund eller försöka lura dig till köp med olika metoder. Jag vill att du som köper gör det av egen vilja, att du gör det för att du mår bra av att bära plaggen. Att du blir nöjd.

Så nu ska jag verkligen fundera. Ska det bli fler produkter? Jag har idéer, men är de rätt och vad vill ni kunder ha? Ska Re-cover bli nåt mer eller nåt annat? Jag vill och tänker utveckling men är osäker på vägen dit.

Så min plan är nu att jag ska njuta av friskluft, åka skidor, gå långa promenader, umgås med vänner och låta tankarna flyga fritt. Julefrid kom. Jag längtar!

God Jul och frid till er alla.

Ge inte upp

Om jag tänker tillbaka på all den tid jag lagt ner på min design och den eviga längtan jag har att en dag känna att jag lyckades så skulle man kunna tro att jag är galen. Efter vägen har jag stött på såååå många tillfällen då jag tänkt att det inte går. Och det är väldigt många gånger jag tänkt tanken att ge upp.

Men eftersom jag fortfarande håller på och att jag fortfarande längtar efter att lyckas så är gångerna då jag inte gav upp många, många fler. Det är jag glad för. För jag vill verkligen göra det jag gör. Jag blir glad av att skapa och jag får energi av att se nöjda kunder.

Nu är sommaren här och jag läser ofta av tecken som naturen ger oss. I mitt trädgårdsland som legat under snö och is en lång vinter börjar nu de torra, till synes döda växterna att spira av nytt liv. De ger inte upp. De härdar ut och när tiden är inne så tar de nya tag och växer så det knakar. Så ge inte upp! Ta nya tag och tillåt dig själv att växa ❤️

image

Norrländsk Viking

När jag 1994 bestämde mig för att lägga grunden för varumärket Re-cover så anlitade jag min bror för att tänka och illustrera en logotype. Eftersom han kände mig väl och visste vilka material som var ”mina” så fick han i tanken en Norrländsk Viking och symbolen växte fram. Symbolen har sedan dess haft en tydlig och central plats och har med åren bara stärkts och fått en större innebörd. I vår har jag designat en serie av smycken med symbolen och inom kort lanseras den, vilket jag verkligen  ser fram emot.

image

Eftertanke

I år är det 6 år sedan jag klarade av att ta mitt mc-kort. Jag minns ännu känslan. Jag var stolt och väldigt glad. Men jag har redan från första dan haft en väldigt stor respekt för just att köra mc. För samtidigt som det är en enorm frihet, glädje och ett kittlande äventyr så är det också ett enormt ansvar. Idag var det en härligt solig dag och jag och min son Anton åkte för första gången 1:a majrundan. Det är en runda på ca 20 mil (Piteå-Luleå-Boden-Älvsbyn-Pieå) som man kör ihop med typ 1000 st andra mc-förare för att hälsa våren och mc-säsongen välkommen. Det var en härlig tur. Men det var också en tur, i alla fall för mig, som gav tankar. Eftertankar. För i dag var också en dag när jag första gången på riktigt ser en mc-olycka…

Jag har alltid kört med omdöme och håller, som den ”fegis” jag är, hastighetsbegränsningar. Och där jag inte har full koll så saktar jag in. Och jag får ibland höra att det är tråkigt, att köra sakta. Men snälla ni som tänker så, njut i stället av känslan, njut av det fina vädret, sällskapet och att just du hade lyckan och kom hem med livet i behåll. Jag tänker i alla fall inte chansa. Och jag är inte feg. Jag vill bara komma hem. Välkommen vår och kör för Guds skull försiktigt!

image image

Regn i dag

Skippade löpturen i morse och lyfte tungt skrot i mitt lilla gym i stället. Regnet öste ner och har så gjort hela dagen. Men så tittade jag ut, lite bortom det tunga regnet. Där fick jag syn på vår fågelholk som efter några år i trädet antagit typ samma färg och går ton i ton med trädet nu. Glad att jag ser det där lilla och det är väldigt vackert. Längtar tills en liten fågel slår läger där. Den får ett fint hem. Välkommen.

image